A szabadkai Népszínház ez évadban elsőként bemutatott előadása, az AMADEUS a hétvége folyamán két neves színpadon is látható:
♪ 7-én, pénteken a Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiválján, az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban (Zajednica profesionalnih pozorišta Vojvodine)
♪ 9-én, vasárnap a budapesti Katona József Színházban

A hónapban még egyszer, egy szintén neves helyen játszódik még – otthonában, a szabadkai Népszínház Jadran színpadán, 19-én hét órától!
A fesztiválszerepléshez Goran Ibrajter válogató szavaival kívánunk szerencsét!

“Peter Shaffer kultuszművét Béres Attila hagyományos értelmezésben rendezi meg, a súlypontot a két főszereplőre, Balázs Áronra (Sarileri) és Pálfi Ervinre (Mozart) helyezi, ami igen jó döntésnek bizonyul: mindketten kiegyensúlyozott színészi munkával építik ezt a hiúságról és művészirígységről szóló történetet. Balázs Áron különösen megrázó azokban a jelenetekben, amelyekben az idős Salierit játssza. E parádés szereposztásban természetesen a többi játszó személy is figyelemreméltót alkot.”
Játsszák:
Pálfi Ervin, Balázs Áron m.v., Csernik Árpád, Körmöci Petronella, G. Erdélyi Hermina, Pámer Csilla, Szilágyi Nándor, Szőke Attila, Ralbovszki Csaba, Hajdú Tamás, Baráth Attila, Fülöp Tímea ak.h., Verebes Judit ak.h., Szilágyi Áron ak.h., Rókus Zoltán ak.h.

Fordította: Vajda Miklós
Díszlettervező: Horesnyi Balázs m.v.
Jelmeztervező: Pilinyi Márta m.v.
Dramaturg: Ari-Nagy Barbara m.v.
Súgó-ügyelő: Kulhanek Edina
Rendezőasszisztens: Bíró Tímea
Rendező: Béres Attila m.v.

“Az Amadeus vérprofi szerző műve. A színpadra állítók szándéka, képessége és ízlése határozza meg, milyen irányultságú, milyen minőségű előadást kap a közönség. Béres mestere annak, hogy komolyra exponálja a történetet, onnan elvigyen a lélektani bulvárig, majd annak küszöbe előtt látványosan taposson a fékbe.”
Balogh Tibor, Magyar Teátrum Online, 2016.11.20.
http://magyarteatrum.hu/hir/szabadkai-nepszinhaz-amadeus

 

Advertisements