Mészáros Árpád a legjobb férfi főszereplő, Klemm Dávid a legjobb zene, Lénárd Róbert pedig a legjobb adaptáció díját viheti haza a vasárnap esti gálán.

 

A Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiválján a Dragana Varagić, Smiljka Seljin, Vladislava Fekete összeállítású zsűri döntése alapján a Híd a Drinán lett a legjobb előadás, amelyet Kokan Mladenović rendezett az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban. Ugyanő tudhatja magáénak a rendezői díjat is.

Az Újvidéki Színház két előadással, a Feketével és a Fáma a biciklistákról című produkcióval szerepelt a versenyprogramban. Mészáros Árpád a Fekete címszerepéért vesz át díjat a gálán. Ugyancsak a Fekete kapja a legjobb zene díját – Klemm Dávid a népies hangvételű dalszövegekből írt akció-musicalt. A különdíjat Lénárd Róbert érdemelte ki a Fekete átírása és a Fáma a biciklistákról című Svetislav Basara-regény adaptációjáért.

A gálát az Újvidéki Színházban tartják, a zenés-táncos rendezvényt fiatal színészek és akademisták részvételével Táborosi Margaréta rendezi. A dalokat Dr. Vitkay Kucsera Ágota tanította be, az alapok elkészítéséért Klemm Dávid  a felelős.

 

forrás: Újvidéki Színház

Advertisements