Két díjat is kapott a szabadkai Szab-way színházi szervezet a tatabányai MOST FESZT 2017-es színházi szemlén. A rendezvény zsűrije a következő személyekből állt: a Magyar Művészeti Akadémia részéről Császár Angela, színművész, a Magyar Színházi Társaság részéről Csizmadia Tibor, rendező, a zsűri elnöke, a Magyar Teátrumi Társaság delegált tagja Szabó Csilla, dramaturg, a Színházi Kritikusok Céhe részéről pedig Dömötör Adrienne, kritikus.

A szemlén a Mezei Zoltán – Pálfi Ervin – Szőke Attila hármas Gaudeamus Igitur című előadása két díjat is kapott, övéké lett a legjobb stúdiószínházi előadás díja illetve, a közönségzsűri díját is elhozhatták.

A szerzők az oktatásügy aktuális problémáit felvető szatirikus feldolgozásáért, valamint a Szab-way színházi szervezet tagjainak kimagaslóan sokoldalú karakterformálásáért és a példaértékű társulati alkotómunka elismeréseként vehették át a díjat.

A Gaudeamus Igitur című előadást, amely az oktatásügy visszás helyzetére hívja fel a figyelmet, folyamatosan telt ház előtt játsszák Szabadkán.

Aki még nem látta az előadást, a következő időpontokért kövesse a Szab-way Facebook-oldalát, addig is az ajánlót itt tekintheti meg:

 

Forrás: Szabad Magyar Szó